Dražen Trlin, predsjednik ŽO HDZBIH Vrhbosna nazočio sjednici Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske

IMG-39

IMG-06IMG-4

Zagreb –  18 / 19.12.2017.. godine u Zagrebu je održana prva sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Vlada RH donijela je Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske na prijedlog zajednica Hrvata izvan Republike Hrvatske. To će savjetodavno tijelo, kao i protekle četiri godine pomagati Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa koji se tiču Hrvata izvan njenih granica. Članovi Savjeta iz reda pripadnika Hrvata izvan Republike Hrvatske su predstavnici udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan Republike Hrvatske, angažirani na očuvanju i jačanju hrvatskoga identiteta svojih zajednica i unaprijeđenju odnosa s domovinom.

Članovi Savjeta, predstavnici Hrvata iz Bosne i Hercegovine: 1. Borjana Krišto, 2. Miljana Glamuzina, 3. Ilija Nakić, 4. Toni Kraljević, 5. Dražen Trlin, 6. Mladenka Kermenc, 7. Perica Jelečević, 8. Boris Ćurković, 9. mons. Ivica Božinović, predstavnik Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini VI.

Pored predstavnika Hrvata iz BiH, u savjet su imenovani predstavnici hrvatske manjine i predstavnici hrvatskog iseljeništva