HKD Napredak otvorio Uskrsnu izložbu u Sarajevu

Tradicionalna Uskrsna izlozba djela članova Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“ otvorena je u subotu, 19. ožujka u Galeriji Samostana Sv. Anto u Sarajevu.
Na izložbi je ove godine predstavljeno 38 autora s  58 djela rađenih u različitim likovnim tehnikama.
Obraćajući se brojnim prisutnim posjetiteljima, predsjednica ULU HKD „Napredak“ Hiba Mustafić istaknula je važnost tradicije odnosno održavanja kontinuiteta Uskrsne izložbe kako za grad Sarajevo tako i za BiH, ne samo u kulturološkom nego i u opće-društvenom pogledu.
Kritički osvrt na izložena djela dao je historičar umjetnosti Vojislav Vujanović koji je, uz ostalo istaknuo da je, i ove godine, ova izložba bez sumnje jedan od najvažnijih kulturnih događaja na ovim prostorima kako zbog kvalitete izloženih djela tako i zbog činjenice da je HKD „Napredak“ nastavio liniju aktivnosti na podršci likovnim stvaraocima što je i jedna od osnovnih ideja i razloga postojanja ULU HKD „NAPREDAK“.
Akademski slikar i član Akademije nauka BiH fra. Petar Perica Vidić, naglasio je kako Galerija Samostana Sv. Anto tradicionalno podržava djelatnosti ULU HKD „Napredak“ te na taj način pridonosi afirmaciji djela članova Udruge i potiče ih na kreativno djelovanje.
Izložbu je  otvorenom proglasio veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, njegova ekscelencija Ivan Del Vechio.
Uskrsna izložba djela članova Udruge likovnih umjetnika HKD „Napredak“ bit će, kako je rečeno, u Galerijskom prostoru Samostana Sv. Anto za posjetitelje otvorena naredna dva tjedna.

Izvor: hkdnapredak.com