III. Konvencija Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine „Kraljica Katarina Kosača“

konvencija 9 konvencija 10DSC_0074 DSC_0076

DSC_0062

Mostar – 04.06.2016. godine u Mostaru je održana III. konvencija Zajednice žena HDZ-a Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine „Kraljica Katarina Kosača”

Za novu predsjednicu Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača”izabrana je jednoglasno, javnim glasovanjem, Marina Pendeš . Njezina zamjenica je Ankica Gudeljević dok su za dopredsjednice izabrane Milica Pehar i Vesna Dolić.

Također je imenovano Predsjedništvo i Nadzorni odbor Zajednice žena HDZ-a „Kraljica Katarina Kosača”.

Dosadašnja predsjednica Zajednice žena Marija Zelenika je podnoseći izvješće o radu Zajednice, za svoga četvorogodišnjeg mandata, podsjetila na održanih dvadeset sjednica Predsjedništva Zajednice HDZ-a.

Na uspješnu suradnju  između Mladeži HDZ-a i Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” podsjetio je i Vedran Kožul, predsjednk Mladeži HDZ BiH.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je izrazio  ponos  što je nakon osam godina od organiziranja, Zajednica žena prepoznata na način da su osnova funkcioniranja političkoga ali i svakog drugog segmenta života BiH i HDZ-a.

Nova članica Predsjedništvo ZŽ HDZBIH KKK iz Sarajeva je Adrijana Zarinković.

3. konvenciji iz ZŽ HDZBIH KKK Vrhbosna su, uz izabranu Adrijanu Zarinković i Anu Rašo, predsjednicu ZŽHDZBIH Vrhbosna,  nazočili i Zdravka Štojs, Granica Ramović, Zorka Pudar, Cedrela Jirota-Dedović, Vesna Alagić, Ana Beus i Kristina Čolo.

Gosti Konvencije iz Sarajeva bili su i Dražen Trlin, predsjednik i Hrvoje Milošević, dopredsjednik ŽO HDZBIH Vrhbosna