Izaslanstvo ZŽ HDZBIH KKK Vrhbosna posjetilo Stadlerov dječji dom Egipat u Sarajevu

Izaslanstvo Zajednice žena HDZ BIH Kraljica Katarina Kosača Vrhbosna, u okviru svojih karitativnih aktivnosti, posjetilo je danas, 4. travnja 2023. godine, Stadlerov dječji dom Egipat u Sarajevu.
U Dječjem domu dobrodošlicu su im poželjele sestre Služavke Malog Isusa, na čelu s s.M. Ana Marijom Kesten, provincijskom glavaricom. U ugodnom razgovoru i predblagdanskoj atmosferi, djeci su uručeni prigodni darovi.
Predsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ BIH Kraljica Katarina Kosača Vrhbosna gđa. Ana Rašo kazala je ovom prigodom kako su članice Zajednice žena Vrhbosna, želeći slijediti Kristov primjer o brizi o najmanjima, odlučile ovoga puta radost Kristova uskrsnuća podijeliti s štićenicima ovoga Doma, te su stoga prikupljena financijska sredstva odlučile donirati upravo njima.
Izrazila je također spremnost za pomoć i suradnju, kako bi Stadlerov dom sa što manje poteškoća i dalje brinuo o najmlađima koji nemaju roditeljsku skrb. S. Ana Marija upoznala je izaslanice s aktivnostima Stadlerovog doma, te zahvalila se na posjetu.
Nadbiskup Josip Stadler je u Sarajevu 1890. godine osnovao ustanovu Egipat za zaštitu djece izložene nevolji, bez roditeljske skrbi. Prateći suvremeni kršćanski svjetonazor odgojnih znanosti, sestre Služavke Maloga Isusa se karizmatskom snagom zalažu za prirodno ozračje što doprinosi rastu i sazrijevanju ljudskog bića u tjelesnoj, psihičkoj i duševnoj razini. One se požrtvovano brinu o povjerenoj im djeci roditeljskom brigom i majčinskom ljubavlju, kako bi spoznala da su voljena, željena, vrijedna i korisna.