Obilježavanje 25. obljetnice ustroja HVO

image-170409Mostar – 09.04.2017. – Proteklih dana obljetnice osnutka HVO-a obilježavane su u 42 općine i grada u BiH, a završna, središnja svečanost organizirana je danas u Mostaru, misom, u katedrali, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred konačno završenog spomenika hrvatskim braniteljima na, preuređenom trgu Hrvatskih velikana, te svečanom akademijom u hrvatskom domu „Hercega Stjepana Kosače“.

Pripadnici Hrvatskog vijeća obrane časno su branili i obranili svoj dom, svoj narod i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Hrvatski narod će ovdje ostati, izboriti se za svoju jednakopravnost, a Bosnu i Hercegovinu ćemo reorganizirati kao što smo reorganizirali HVO, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ BiH dr. Dragan Čović na svečanoj akadmiji u hrvatskom domu “Hercega Stjepana Kosače”, u Mostaru, kojom je obilježena 25. obljetnica osnutka HVO-a, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon mise u mostarskoj prvostolnici, pripadnici Prvog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštine tradiciju HVO-a s mnogobrojnim ratnim zastavama u vojnom mimohodu, praćeni vojnom glazbom, iza kojih su bili, članovi Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, BiH, najviši dužnosnici Hrvata u BiH, generali HVO-a i HV-a, te predstavnici braniteljskih udruga stigli su na trg Hrvatskih velikana, gdje su polaganjem jednog vijenca i paljenjem jedne svijeće iskazali jedinstvo Hrvata i u odavanju počasti svim poginulm, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Ispred ŽO HDZBIH Vrhbosna obilježavanju su prisustvovali Dražen Trlin, predsjednik ŽO HDZBIH Vrhbosna, Adrijana Zarinković, članica Predsjedništva ZŠ HDZBIH KKK i ŽO ZŽ HDZBIH Vrhbosna i Ivon Jerković, predsjednik mladeži ŽO HDZBIH Vrhbosna.