PRENESENO IZ MEDIJA: Klix.ba pita, stranački podmladak odgovara: Šta za vas znače stranka i borba za stranku?

Prenosimo dio teksta objavljenog na portalu www.klix.ba:

Mario Mikulić (HDZ)

Predsjednik Mladeži HDZ-a Mario Mikulić izjavio je za Klix.ba da ne zna koliko je “borba” dobar termin za stranačke aktivnosti, ali smatra da su te aktivnosti u svakom slučaju plemenite.

“Pristup političkim i društvenim procesima je s ciljem činjenja društvene zajednice boljom i prije svega perspektivnijom i prihvatljivijom za mlade ljude, kategoriju koju dominantno predstavljam. Stranka za mene znači pripadnost i organizaciju koja ima svoju društvenu misiju i poslanje prema kojima djeluje, sa svim svojim načelima i određenjima unutar kojih djelujem i čije ideale smatram svojima”, kazao je Mikulić.

Istakao je da stranka za njega znači pripadnost i organizaciju koja ima svoju društvenu misiju i poslanje prema kojima djeluje, sa svim svojim načelima i određenjima unutar kojih djeluje i čije ideale smatra svojima.

“Kad je riječ o mojoj ulozi smatram da kao predsjednik Mladeži HDZ-a BiH imam prije svega odgovornost i obavezu prema mladim ljudima koji su me izabrali i moja dužnost je djelovati na onim područjima koja su od posebnog značaja za mlade. Također, kao takav smatram da je uloga mladih u državi ključna i da treba takvo stajalište posvijestiti kod svih aktera, jer mladi su dominantno nositelji novih društvenih pogleda, pristupa, ali i vrijednosti”, kazao je Mikulić, dodavši da aktivnosti unutar stranke shvata veoma ozbiljno.

Na pitanje smatra li HDZ državotvornom strankom, Mario Mikulić je kazao da je ta stranka sudjelovala u svim procesima u Bosni i Hercegovini, po Ustavu sastavljenoj od tri konstitutivna naroda i ostalih.

“Činjenice su sasvim jasne. HDZ BIH kao stožerna stranka Hrvata u BiH je jasno opredijeljena ka napretku Bosne i Hercegovine i njezinom pogledu u budućnost”, rekao je Mikulić za Klix.ba.

Izvor: www.klix.ba